• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

HIHETETLEN! Ez nem e-mail cím, de....

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2022. február 01. kedd, 11:33
  • Találatok: 616
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
HIHETETLEN! Ez nem e-mail cím, de.... - 2.5 out of 5 based on 2 reviews

HIHETETLEN! Ez nem e-mail cím, de.... sokan azt hiszik.

Rejtélyes oknál fogva a jelek szerint évről-évre nehezebb a szolgáltatók, kereskedők és úgy általában mindenki dolga. A vásárlók, ügyfelek, állampolgárok egyre nehezebben birkóznak meg az élet különféle kihívásaival, főleg ha az az internethez, webáruházakhoz, Facebookhoz, Instagramhoz, stb. kötődik.

facebook-nem-e-mail

Egyre bonyolultabb kihívásokkal szembesülnek az emberek az online világban és úgy tűnik egy világméretű elbutulás is megfigyelhető.
Munkaidőm legalább fele azzal telik, hogy abszolút hülye biztos weboldalakat, webáruházakat készítsünk. Akár hetek telnek el azzal, hogy minden tévedési és hibalehetőséget kiküszöböljünk. Jön az élesítés, már az első hónapban legalább tucatnyi panasz érkezik félreértésekből kifolyólag. Az esetek felében valóban a fejlesztő/tervező nem volt elég figyelmes és valóban indokolt a pontosítás.
De könyörgöm! Mit lehet azzal kezdeni, ha valaki a Facebook céges oldal elején, a fejléc alatt található, kikapcsolhatatlan @-al kezdődő oldal névre (pl. @cégem.neve) küld e-mailt és reklamál ha nem kap rá választ. Nagyjából már mindenki tudja, hogy egy e-mail cím hogyan épül fel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Az is egy másik kérdés, hogy Facebook miért rak kukacot az oldal felhasználó neve elé, megtévesztve ezzel sokakat.
A fenti történet egy éteremmel esik meg rendszeresen, mint ahogy a Messenger-be is ki van írva, hogy azon nem fogadnak foglalást. Természetesen dőlnek az üzenetek.
Mintha manapság már a "nem", "igen", "ide kattintson", "görgessen lejjebb" stb. alapkifejezések is meghaladnák sokak szellemi képességét.
Nincs tehát más megoldás, mint roppant körültekintően felépíteni az ilyen időnként valóban bonyolult rendszereket (pl. ügyfélkapu) és a tapasztalatok alapján finomítani a felület/weboldal/webáruház működését. Természetesen még a legkiforrottabb kezelőfelületbe is sokan belegabalyodnak és nem feltétlenül csak a retardáltak, sokkal inkább a figyelmetlenek, kapkodók, akik még egy két soros tájékoztatót sem hajlandóak elolvasni, értelmezni.
Az iparban ezt szükségszerű üzemi veszteségnek hívják, együtt kell vele élni, az ügyfélszolgálatra kell bízni.

Share