A+ R A-

1 items tagged "Facebook marketing"

Találatok: 1 - 1 / 1

Népszavazás, választások a Facebookon?

Category: onlinemarketing
Készült: 2013. július 25. csütörtök, 17:12

Vezet a JOBBIK, fej-fej mellett a Facebookon a FIDESZ és az EGYÜTT 2014

Nem, nyilván semmi realitása annak, hogy a közeljövőben politikai jellegű kérdések a Facebookon, vagy bármiféle webes szavazás segítségével dőljenek el hazánkban
Nem mintha ez teljességgel kivitelezhetetlen lenne, de a hazai politikai kultúrát és informatikai fejlettségünket tekintve erre még sok évtizedet kell várni.
Hogy miért adtam mégis ezt a címet ennek a cikknek? Nagyon egyszerű! Nem kizárólag a bulváros figyelemfelkeltés volt a szándék, hanem az is, hogy a Facebookon több mint négymillió magyar regisztált felhasználó van és bizony a politikai állásfoglalásnak is számtalan formája mutatkozik meg a világ legnagyobb közösségének oldalán.
A politikai pártok is gőzerővel nyomulnak és éppen az az érdekes, hogy bár a szavazásra jogosult állampolgárok legalább fele használja a Facebookot, az ottani aktivitás és pártszimpátia köszönő viszonyban sincs az általában (most ezt sokan vitatják) sokkal pontosabbnak tekinthető közvélemény kutatásokkal.
Természetesen az alábbi adatokból a tényleges erősorrendre nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, már csak azért sem, mert egy ember akár több párt, pártelnök oldalát is lájkolhatja.
Biztosan olyanok is akadnak, akik még a hasonlítgatással sem értenek egyet, de szerintem akkor is érdekesek ezek az adatok és a közösségi média, marketing iránt érdeklődőknek (sőt a politológusoknak, közvéleménykutatóknak is) érdemes lehet tanulmányozni, elemezni ezeket és keresni a magyarázatokat, esetleg a saját Facebookos kereskedelmi alkalmazásokhoz ötleteket, inspirációt meríteni.

facebook-messenger-logo