A+ R A-

1 items tagged "szövegszerkesztő"

Találatok: 1 - 1 / 1

Joomla JCE editor használata

Category: onlinemarketing
Készült: 2015. június 25. csütörtök, 17:00

Joomla JCE editor használata

A cikkekbe szánt képek előkészítése

A Joomla alapértelmezett, beépîtett cikk szerkesztőjének (Tiny MCE) tudása meglehetősen karcsú, ezért az új Joomlára elsőként a világ legnépszerűbb JCE (Joomla Content Editor) elnevezésű cikk szerkesztő komponenst kell telepítenünk. Ha ez megvan, akkor neki is foghatunk az első cikkünk létrehozásának előkészületeinek.
Első fontos alapszabály, hogy weboldalba kivételes esetektől eltekintve TILOS 200-300 kb-nál és 1000 px-nél nagyobb méretű képeket feltölteni.
A cikkekbe szánt képeket tehát előbb át kell méretezni, le kell kicsinyíteni. Erre a legjobb eszköz a Photoshop, ahol az image size méretet úgy kell beállítani, hogy a kép szélessége, álló kép esetén a magassága ne haladja meg az 1000 pixelt. A kép file neve tartalmazzon utalást (kulcsszót) a tartalmára vonatkozóan. Pl. viking-funyiro-25-le.jpg (Photoshop híján használhatjuk az ingyenes GIMP-et, ami szinte a Photoshop klónja)
A file névben nem lehet nagy és ékezetes betű valamint szünet. Ez egyébként minden file típusra igaz a weben.
A lekicsinyített kép mentését a Photoshop "Save for web" funkciójával ajánlott menteni 70-80 százalékos tömörítési minőségben. Ez a lehető legkisebb file méret mellett a legjobb minőséget adja.

facebook-messenger-logo