• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Biztonságos weboldalak

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2013. július 25. csütörtök, 09:59
  • Találatok: 3716
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Biztonságos weboldalak - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Nem tudom ismerőseim hány százaléka szaladt már bele abba a kellemetlen és sokszor megoldhatatlan, helyrehozhatatlan problémába, hogy feltörték a weboldalát és különböző mértékű károkat okoztak benne.
Korábban sajnos a mi ügyfeleink weboldalaival is történt ilyesmi elvétve még akkor is, ha nagyon megbízható tárhelyszolgáltatóval állunk kapcsolatban és ügyfeleink zömének weboldalait ott tároljuk.
Még szerencse, hogy naponta automatikusan végeznek teljes adatmentést és ezeket egy hónapig meg is őrzik, tehát viszonylag gyorsan helyre tudjuk állítani az oldalakat.

Éppen ezért nem szívesen mentem bele eddig sem, hogy olyan tárhelyre készítsünk weboldalt, amit nem ismerünk, de a megrendelő korábbi weboldala éppen ott parkolt. Ebben az esetben általában átregisztráltattuk az általunk favorizált tárhelyszolgáltatóhoz a domain nevet. Számtalan alkalommal, amikor hagytuk magunkat rábeszélni más szolgáltatóra, szinte mindig több-kevesebb nehézségbe ütköztünk.
A legutóbbiról kiderült, hogy minden nagyon jól működik náluk, legalább is az első két hétben, viszont nem készítenek biztonsági mentést, erről az ügyfélnek kell gondoskodni.
A cég, akivel dolgozunk, akinek a tárhelyén több mint harminc ügyfelünk oldala található, most még nagyobbat léptek a biztonság területén, kijelenthetjük, hogy egyelőre legalább is szinte feltörhetetlenek a náluk tárolt weboldalak.


Következzen itt most a napokban tőlük kapott levél teljes terjedelemben, változtatás nélkül.


Tisztelt Ügyfelünk!

Szolgáltatásunkban egyedülállóan új vírus- és feltörésvédelmet vezettünk be, amelyről alábbiakban olvashatja tájékoztatónkat.


Évek óta megoldatlan probléma a szabad forráskódú weboldalkészítő alkalmazások (Joomla, Drupal, Wordpress, stb.) világában, hogy a biztonsági rések előbb derülnek ki, mint elérhetővé válnának a frissítések, így azok rendszeres telepítésével is időről-időre sebezhetővé válnak. A sebezhetőségeket kihasználva illetéktelenek a weboldalakra behatolnak, módosítják, spamküldésre használják, tulajdonosaiknak kellemetlenségeket okozva.

Fontos tudni, hogy ilyenkor nem a weboldal mögötti szervert törik fel, hanem a weboldal biztonsági réseit kihasználva csak az adott weboldal fájljait módosítják. Cégünk szakemberei évek óta kutatják a megoldást erre a jelenségre, amelyben most áttörést értünk el.

Fejlesztettünk egy védelmi rendszert, amely a webszerver hálózati forgalmát elemzi és egy pontrendszer alapján a lekérés pillanatában kiszűri azokat a forgalmakat, amelyek valószínűsíthetően nem tartoznak a weboldal rendes forgalmához. Ezzel a módszerrel nagy hatékonysággal szűrni tudjuk a rosszindulatú behatolási kísérletet, amelyet a védelem azonnal kitilt. A rendszer része egy valósidejű víruskereső is, amely a weboldalon keresztül feltöltött állományokat elemzi és blokkolja azokat a fájlokat, amelyeket különböző biztonsági rések kihasználásával akarnak feltölteni.

2013. március 26-án élőben is elindított védelem első verziója is minden várakozásunkat meghaladóan hatékony volt. Olyan problémákra is megoldást nyújtott, amelyre eredetileg nem is gondoltunk, például sok esetben meg tudja akadályozni a különböző űrlapos alapú spamküldést is, ráadásul a védelmi mechanizmus képes még a régóta nem frissített, egyértelműen sebezhető keretrendszereket is megvédeni.

A rendszer hatékonyságát jól jellemzi, hogy az indulás óta méréseink szerint a weboldalakat ért incidensek 90%-kal (!) csökkentek a MediaCenter szolgáltatási körében, aktív védelem mellett.

A védelem minden tárhelyen aktív. Ki- és bekapcsolható az Ügyfélkapun a PHP Beállítások menüpont alatt a "Hack védelem" opció állításával.

A rendszer üzemelése jelenleg is tesztüzem és felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztjük. Amennyiben észrevétele, kérdése van az új védelmi megoldásunkkal kapcsolatban, várjuk szíves visszajelzését Ügyfélszolgálatunk elérhetőségein.

 

Ez azért elég megnyugtató megoldásnak tűnik ugye?

 

Ha szeretne Ön is ilyen stabilan, megbízhatóan működő, akár Ön által is könnyedén kezelhető, szerkeszthető weboldalt, vagy webáruházat, vegye fel velünk a kapcsolatot. Kattintson ide!

Share