• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Ilyen egy korszerű weboldal - esettanulmány

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2018. szeptember 09. vasárnap, 17:12
  • Találatok: 1882
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (4 Votes)
Ilyen egy korszerű weboldal - esettanulmány - 3.8 out of 5 based on 4 reviews

Az Erdőgépker Kft. több profillal és számtalan gyártó/márka kereskedelmével foglalkozik a tüzelő készítés, tüzifafeldolgozás területén. Az egyes profiloknak, márkáknak önálló weboldala van. Most készültünk el legújabb honlapjukkal, mely a lengyel BIOMASSER szalma brikettáló gép kínálatukat mutatja be, melynek a közelmúltban kezdték meg a forgalmazását. https://www.szalma-brikettalo.hu

A weboldal elkészítésének, felépítésének szempontja a szokásos. A felhasználók, látogatók számára bármilyen, akár mobilon is könnyen használható, jól áttekinthető, gazdag információs tartalmat kínáljon.
Cél, hogy a felület letisztult, sallangoktól mentes legyen, amelyen könnyen eligazodik a látogató. Alapelvünk, hogy a kezdőképernyőn, görgetés, kattintgatás nélkül hat másodperc alatt átlehessen látni a termékkínálatot, szolgáltatásokat és a legfontosabb kontakt infókat (telefonszám, e-mail cím.) Ez különösen komoly kihívás a mobil nézetnél, hisz a látogatások nagyjából negyven százaléka már mobil eszközökről érkezik. Ha okos telefonon a legkisebb nehézséggel találkozik a látogató, nagy eséllyel elhagyja az oldalt.
A mobil nézetünkben is minden megtalálható, mely az asztali nézetben. Persze teljesen más az elrendezés, más a súlyozás. Mobilon a kezdőképernyővel kapcsolatos elvárások még annyival szigorúbbak, hogy a menük és a kontakt infók könnyű kattinthatósága miatt kellően nagyok legyenek, hogy télen akár kesztyűben se okozzon gondot a kattintgatás.
Feltételezhető, hogy okostelefonon böngészve ritkábban merülnek el a részletekben, gyakori, hogy először a kontakt infókat keresik, vagy a weboldal címét szeretnék későbbre, otthoni, vagy asztali böngészésre elmenteni. Ezért kezeljük a mobil nézetben kiemelt méretben a telefonszámot és e-mail címet, hogy könnyű legyen rákoppintani és esetleg szemüveg nélkül is látható legyen. Ez az oldal tartalmában legalább is egyelőre teljesen megegyezik mobilon és asztali gépen, a rendszer azonban lehetővé teszi, hogy a két platformon teljesen más tartalmi elemek jelenjenek meg. Vendéglátóhelyek weboldalain pl. mobil nézetben a főoldali slideshow helyett inkább térképet, vagy asztalfoglalási gombot, űrlapot jelenítünk meg.
Elengedhetetlen a mobil nézetben a könnyen kezelhető, kis helyet foglaló szendvicsmenü.
A szokásos kapcsolat menü, az üzenetküldő űrlappal a menüben kapott helyet, de az oldal aljára görgetve kattintás nélkül is elérhető az űrlap és a térkép.
A termékkek természetesen elérhetőek a menüből, a főoldalon található képes kategória boxokból is.
Az oldalt természetesen optimalizáltuk a Google-re is, innentől kezdve tartalomfejlesztés és külső link-marketing a végtelenségig.

 

Share