A+ R A-

2 items tagged "mobil barát weboldal"

Találatok: 1 - 2 / 2

Táblázat, de csak ha végképp muszáj

Category: onlinemarketing
Készült: 2015. október 25. vasárnap, 18:05

A Kontraszt Web Stúdió által készített weboldalak, webáruházak olyan korszerű technolóiai megoldásokra épülnek, melyeknek köszönhetően mobil eszközön is kényelmesen, akadálymentesen böngészhetőek a honlapok. Tekintse meg ajánlatunkat weboldal készítési árainkat!

Táblázatok a mobil weboldalak korában

A web hőskorában a honlapok vázát, keretrendszerét táblázatok alkották. De ide, s tova egy évtizede a css térhódításával a táblázatok a web világában nem kívánatossá váltak és a weboldalak keretrendszerét már sok éve szigorúan tilos táblázatra építeni.
Manapság táblázatot csak végső esetben, kizárólag arra a célra szabad használni, amire eredetileg kitalálták, jelentős mennyiségű adat strukturált tárolására. A táblázatokkal az még a baj, hogy nagyon komoly erőfeszítést, szaktudást igényel a html és css segítségével tetszetős, bármilyen méretű és felbontású kijelzőn korrektül megjelenő táblázatot létrehozni.

Valóban szükségem van mobilbarát weboldalra?

Category: onlinemarketing
Készült: 2015. február 08. vasárnap, 15:56

Webstúdiónk rövid határidővel, kedvező áron, garanciával vállal mobilbarát, reszponzív honlapkészítést, webáruház készítést. Tekintse meg referenciáinkat!

Számtalan egymástól független statisztika, felmérés bizonyítja, hogy már hazánkban is meghaladja a mobil eszközökön, okostetelefonon való internetezés a harminc százalékot.
Ezt a képet szeretnénk árnyalni azzal, hogy felmérjük, vajon hogyan reagálnak a mobil netezők a nem mobil weboldalakra, vagyis amikor a honlap nem fér el az okostelefon kijelzőjén, aprók a betűk, nagyítani és húzgálni kell, hogy eltudjuk olvasni az oldalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilbarát weboldal tesztEz sok mindentől, főként az oldal jellegétől, a látogatói célcsoport szokásaitól, életkorától, anyagi, társadalmi hovatartozásától függ, de általánosságban kijelenthető, hogy mindenképpen erősen ajánlott. (Már mint a mobilbarát weboldal, webáruház.)
Az okos telefonok hatalom átvételének korában már több mint érdemes elgondolkodni, hogy kell-e, szükséges-e, érdemes-e régi weboldalunkat felújítani, mobil készülékekre is optimalizálni. Egy teljesen új weboldal, vagy egy nagy generál esetén ezt a kérdést viszont már nem is szabadna feltenni, hisz valamire való webfejlesztő már alapból, külön kérés nélkül is mobilbarát weboldalakat készít.
A látogatottsági statisztikák világosan mutatják, hogy a mobilon történő internetezést nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, mondván, hogy aki komolyan akar valamit az oldalunkon, az üljön egy rendes asztali gép elé. Pedig magam is erősen hajlok még erre, egyenlőre pl. még nem vetemedtem arra, hogy mobilon vásároljak egy webáruházban.

Ez idáig! De természetesen nem merek fogadkozni, hogy ez örökre így is marad. Nem beszélve arról, hogy hány alkalommal fordult már elő, hogy a döntéshez szükséges információkat mobilos böngészéssel gyűjtögettem össze.
Mondhatják erre sokan, hogy a nagy kijelzős, nagyfelbontású mobilok korában a normál elrendezésű weboldalakkal is el lehet boldogulni. Éppen el lehet, de lássuk be, nem túl nagy élmény.
Hangsúlyozom, ez a dilemma csak azokra vonatkozik, akiknek régi, de még megfelelően működő weboldaluk, webáruházuk van, vagy éppen a közelmúltban újíttatták fel, csak éppen nem a megfelelő emberre bízták, aki nem gondoskodott a mobil kompatibilitásról.
Akkor a statisztikák. Általánosságban elmondható, hogy egy adott weboldal látogatóinak 20-40 százaléka mobil eszközön lép az oldalra. Ráadásul ezeket a statisztikákat még torzítja, vagyis a ténylegesen elvárható mobilos látogatottságnál ezek a statisztikák kevesebbet mutatnak egy nem mobilizált honlap esetén, hisz egy mobilra is optimalizált weboldalra a Google is több mobilos látogatót irányít a keresőből.
Hogy a Google mennyire tartja fontosnak a weboldalak mobil friendly, mobilbarát voltát?

facebook-messenger-logo