• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Mekkora a látogatottsága egy jó weboldalnak?

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. február 27. péntek, 20:06
  • Találatok: 2804
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Mekkora a látogatottsága egy jó weboldalnak? - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Tudom, nagyon rossz a kérdésfelvetés, de a bulvársajtóhoz hasonlóan, a hatás kedvéért nekem is be kell vállalnom valamekkora csúsztatást egy figyelemfelkeltő címért.
Szóval rossz a kérdés, de mivel a weboldal tulajdonosok számára ez egy nagyon fontos, vagy legalábbis annak vélt értékmérő, érdemes ezt a témát alaposan körül járni.
Az első hangzatos és legalább ennyire semmitmondó válasz erre a kérdésre az lehet, hogy ki a világ legjobb nője?
Szóval attól függ, kinek és honnan nézve?
Mennyi a sok, mennyi a kívánatos látogatószám egy weboldal esetén? Attól függ. Alapból minél több, annál jobb. Persze egy weboldal esetén fokozottan igaz a mondás, miszerint a kevés néha több. Szóval többet ér a kisebb látogatószám, ha azok viszont a téma iránt valóban érdeklődő, minőségi látogatók.
Itt most a további számok helyett egy konkrét esetet szeretnék bemutatni, ami igazi sikertörténet, elképesztően alacsony napi látogatottság mellett. Szinte élő példája annak, hogy nem minden a nagy látogatottság. Kis számú, de erősen motivált célközönséggel is nagyon szép eredményeket lehet elérni.
A budapesti székhelyű Főnix Perfekt Kft. mely balesetvédelem, munkavédelem, tűzvédelem témakörben tevékenykedik, abban segít a legkülönfélébb méretű és profilú cégeknek, vállalkozásoknak, hogy a munkavédelmi ellenőrök ne tudják őket megbüntetni.
A tevékenységük megkerülhetetlen. Természetesen erős a konkurencia, főleg a fővárosban.
A megbízás egy teljesen új weboldal elkészítése volt. A domain választás természetesen mellőzte a cégnevet és tartalmazza az egyik fontos kulcsszót: www.baleset-vedelem.hu
A megrendelő hangsúlyozta, hogy fontos számára a Google-ban való megtalálhatóság.
Néhány hónapos munkával elértük, hogy a legfontosabb szavakra az első húsz találat között jelent meg az oldal a Google-ban. Majd kb. az első év után, szinte minden lényeges kulcsszó az első oldalon szerepel (munkavédelem, balesetvédelem, tűzvédelem).
Nagyon sok minőségi megrendelést hoz az oldal, a vállalkozás nagyon látványos növekedésnek indult a weboldal beindulása óta. Komoly, nagy vállalkozások lesznek az új ügyfelek, amihez mindenképpen hozzájárul a weboldal igényes, meggyőző szakmai tartalma.
A végén következzék akkor a csattanó, vagyis mennyi a napi látógatószám?
Nem sok. Legfeljebb 30.

Share