• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

A megbízhatóság bizonyítása weben

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. április 07. kedd, 15:11
  • Találatok: 2255
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
A megbízhatóság bizonyítása weben - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Közel évtizede győzködjük az ügyfeleinket, hogy nem csak a fogyasztóvédelmi előírások betartása miatt fontos főként, és nem kizárólag webáruházak esetén a cégre, vállalkozásra vonatkozó publikus információk, név, cím, telefonszám, adószám, cégbírósági bejegyzés száma, referenciák, ajánlások, stb. közzététele a weboldalakon, webáruházakban.
A neten nem véletlenül és nem indokolatlanul bizalmatlanok a vásárlók.

Bár szerencsére, a sok ezer hazai és külföldi webáruházak többsége tisztességes és külföldről, többnyire Kínából is érdemes termékeket rendelni, még úgy is, hogy előre kell fizetni. (Zárójelben csak annyit jegyzek meg, hogy vagy érdemes az ismerősök tapasztalataira hagyatkozni vagy első alkalommal csak kisebb értéket rendelni.)
Kellemetlen meglepetés persze érhet rutinos vásárlókat is, még magyar, vagy annak tűnő webáruházak esetén is. Mint ahogy sok emag.hu-s vásárlóval ez meg is történt. A magyarnak tűnő és rendkívül közismert webáruház egyrészt román tulajdonban van, másrészt nagyon sok rá a panasz és ezeket gyakorlatilag nem orvosolják, mondhatni elérhetetlenek és a magyar hatóságok is tehetetlenek velük szemben.
Sajnos óhatatlanul bekapjuk néha a horgot, de sokat tehetünk annak érdekében, hogy a legpitibb szélhámosoktól megvédjük magunkat. Magyar weboldalak, webáruházak esetén az a minimum, hogy ránézünk a kapcsolatok, vagy elérhetőségek, általános szolgáltatási feltételek, jogi és adatvédelmi nyilatkozat menüpontokra. Ha egyáltalán van ilyen.
Ha ezek között a vállalkozásra vonatkozó fentebb felsorolt adatok nem érhetőek el, mint sok esetben se cím, se telefonszám nem található, több mint indokolt az óvatosság.
A weblap tulajdonosok pedig éppen a fentiek miatt fokozottan ügyeljenek az átláthatóságra. Sokan ugyanis félelemből, kényelemből, vagy egyszerűen csak figyelmetlenségből hiányosan adják meg az elérhetőségeiket.
A félelem teljesen indokolatlan, hisz a cégadatok egyébként is nyilvánosak és ha néha zavaró is ha hülyeségekkel hívogatják a számunkat, gondoljanak arra, hogy azért készíttették a weboldalukat, hogy a potenciális ügyfelek, vásárlók megtalálják Önöket. A lenti linkeken találnak olyan oldalt, amelyen a tulajdonosok, munkatársak csoportképe is megtalálható és szinte alapértelmezett az általunk készített és üzemeltetett weboldalak esetén a székhely térképen való pontos megjelenítése. Valóban szó szerint a végtelenségig lehet ezt fokozni, hisz egy ilyen fotóra akár az archoz tartozó neveket is ki lehet írni. Némi szónoki túlzással azt szoktam mondani ügyfeleimnek, hogy még az anyakönyvi kivonat és az erkölcsi bizonyítvány is hasznos lehet.  Gondoljanak arra, hogy minden plusz információ egy újabb téglát üt ki a bizalmatlanság falából.
A bizalom felépítése, megteremtése pedig szó szerint élet-halál kérdése, mármint a cég számára, hisz a bizalom megléte vagy hiánya dönti el, hogy összejön egy üzlet vagy még az ajánlatkérésig sem jut el a vásárló.

Néhány példa ügyfeleink weboldalai közül:

http://www.monaco-klima.hu/kapcsolat/munkatarsaink/fejes-attila.html

http://www.arizonamps.hu/kapcsolat.html

http://www.iparoscentrum-szeged.hu/index.php?id=kapcsolat

http://www.erdogep.hu/index.php?id=elerhetoseg

http://www.metalucon.hu/kapcsolat.html

http://parkettaexpress.hu/promocio/magunkrol.html

 Végül, konkrét kérdésre konkrét válasz! Igen, bátran vásároljon interneten, de legyen körültekintő és óvatos!

Share