• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Online marketing szolgáltatás esettanulmány

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. április 08. szerda, 08:19
  • Találatok: 2509
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Online marketing szolgáltatás esettanulmány - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Kiemelt stratégiai partnerünk egy hódmezővásárhelyi család két vállalkozása, mely közel fél tucat profillal és tíz weboldallal rendelkezik.
Az online marketinggel foglalkozó szakemberek bizonyára már ezen a ponton felvonnák a szemöldöküket és sok kérdés fogalmazódna meg bennük.
Ezen kérdések egyike, hogy miért is kell két cégnek ennyi weboldal? A kérdés jogos, már csak azért is mert a Google maga sem kedveli, ha egy cég túl sok weboldalt tart fenn és hajlamos ezt a találati lista tiltott módon történő befolyásolásaként értékelni.
Nos, hogy megértsük, megmagyarázzuk e némiképp túlzásnak tűnő nagyságrend indokoltságát, először a cégekkel kell közelebbről megismerkednünk.
A család egyik vállalkozása az Erdőgépker Kft. Ez a cég röviden összefoglalva a tüzelő, fűtőanyag céljára szolgáló fafeldolgozáshoz szükséges gépek, technológiák forgalmazásával foglalkozik.

Részletesebben, de csak nagy vonalakban a teljesség igénye nélkül:
Stihl láncfűrészek, motoroskaszák, szegélynyírók, sövénynyírók,
Viking fűnyírók, elektromos kaszák, kerti aprítók, sövénynyírók, komposztálók,
Honda áramfejlesztők, csónakmotorok, kapálógépek, szivattyúk,
Zipper kompresszorok, építőipari gépek, faipari gépek, áramfejlesztők, kerttechnikai gépek,
Güde akkumulátortöltők, áramfejlesztők, fa és fém megmunkáló eszközök, kerti gépek,
Trezzi Cilindri brikettáló gépek, brikettprések,
Negri Bio, Bystron, Green Technik, Caravaggi faapritó gépek, faapríték készítő gépek, faaprítók,
Güde, Thor, Zipper tüzifa készítő gépek, rönkhasítók, hasogatók,
Hakki Pilke tüzifa készítő automaták,
Argo UTW benzinmotoros kétéltű terepjárók

A felsorolásból kiderül, hogy a termékkínálat messze túl mutat az erdészeti, kertészeti fahulladék feldolgozáson, a tüzifa előállításon, azonban a kereskedés forgalmának nagyobbik hányadát ezek teszik ki.

A másik cég a Prominens Kft. profiljába a mobil mérlegtechnika tartozik, amiben a mobil szó arra utal, hogy az áruk, termékek, anyagok mozgatása közben történik a mérés és mint az alábbi felsorolásból kiderül, számtalan felhasználási területre bontható.
Darumérlegek, függesztett mérlegek
Homlokrakodó mérlegek, rakodómérlegek,
Hordozható lapmérlegek,
Hordozható raklapmérlegek,
Mérleges raklapemelők,
Mérlegkomponensek, mérlegcellák,
Összeütközés-elhárító ultrahangos rendszerek,
Tengelynyomásmérők,
Olaj, zsírfogó riasztók, szint jelzők, szintkapcsolók, tartálymérők

Csak úgy mint az Erdőgépker esetében itt is található jó néhány olyan termékkör, ami nem közvetlenül kapcsolódik a fő profilnak számító mobilmérleg technikához.Többek között ez is oka annak, hogy ilyen jelentős számú weboldala van a két vállalkozásnak. Persze az is közrejátszik, hogy a vállalkozók még manapság is misztikus vonzalmat éreznek a mindenféle jónak tűnő domain nevek iránt és ebből szeretnek jól bespájzolni. A laikusok általában túlértékelik a domain nevek jelentőségét és gyakran hajlanak arra, hogy tevékenységüket szétaprózzák több weboldalra. Ez persze nem ördögtől való dolog és ha az valóban indokolt stratégiailag, akkor érdemes lehet egy cégnek több weboldalt is üzemeltetni, mint ahogy ez a Prominens Kft. és az Erdőgépker Kft. esetében is történik.

A vállalkozások tulajdonosainak, munkatársainak együttműködő készsége jónak nevezhető és csak azért nem kiválónak, mert a kisvállalkozókra jellemző túlterheltség miatt nem tudnak olyan intenzíven foglalkozni az online marketing tevékenységünk támogatásával, mint amennyire ez kívánatos lenne.
Ennek ellenére a tíz weboldalon található információs anyagok tömegét jórészt ők írták, sőt többnyire a külföldi gyártók, beszállítók angol, német nyelvű tartalmait fordították magyarra. Értékes egyedi tartalmakat bocsátanak rendelkezésünkre, rövid link szövegek tucatjait írják, vannak ötleteik, elképzeléseik a tartalomfejlesztés, keresőoptimalizálást illetően. Tartalom duplikációk ilyetén csak abban az esetben fordulhatnak elő, ha tőlünk lopnak tartalmat más weboldalak.
Ugyanakkor annyi a feldobott, de még le nem ütött labda, hogy bőven lesz feladat az elkövetkező évekre.

http://www.prominens.hu/
http://www.mobilmerleg.hu/
http://www.zemic.hu/
http://www.tengelynyomasmero.hu

http://www.erdogep.hu/
http://www.stihl-viking-honda.hu/
http://www.faaprito.hu/
http://www.hakkipilke.hu/
http://www.tuzifahasito.com/

http://www.argoutv.hu/

Share