• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

A siker záloga a weben

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. június 28. vasárnap, 17:56
  • Találatok: 2269
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
A siker záloga a weben - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Főnix Perfekt Kft. balesetvédelem, munkavédelem, tűzvédelemAz "állatorvosi ló" egy pejoratív, negatív kifejezés és jobbára a problémák halmozódása esetén szoktuk használni. Sajnos nem tudok, olyan kifejezésről, amelyet pozitív előjellel lehetne használni fordított estekre, így egyszerűen csak halmozottan előnyös helyzetűnek nevezem a "Főnix projektet", vagyis a munkavédelem, balesetvédelem, tűzvédelem témakörében tevékenykedő Főnix Perfekt Kft.-t. (www.baleset-vedelem.hu)


Pedig bő két éve nem sokat mertem volna feltenni a sikerére, amikor a kis vállalkozás tulajdonosa megbízott a weboldal elkészítésével.
Elég erős a konkurencia a balestevédelem, munkavédelem, tűzvédelem területén, irodánk pedig már akkoriban is óvatos volt a keresőoptimalizálás vállalását illetően.
Ez mind a mai napig így van. Akkor is, most is egy új weboldal készítése, vagy felújítása, optimalizálása esetén annyit vállalunk, hogy ésszerű keretek között, adott összegért reálisan elvárható minden olyan lépést, intézkedést megteszünk, elvégzünk, ami a Google számára alapvető elvárásnak számít.
Aztán várjuk a jószerencsét, mert bárki is állítja az ellenkezőjét, manapság egyre nagyobb szükség van a szerencsére is, hogy a nagyon erős konkurencia közepette értékelhető helyezéseket érjünk el a Google találati listáján.
Szóval a Főnix Perfekt Kft. tulajdonosát sem bíztattam túl sok jóval, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért mégis megbízott a munkával.
Hangsúlyoztam számára, hogy ha egyáltalán van esély egy teljesen új domain névvel és honlappal, akkor az a bőséges, részletes, gazdag tartalom.
A cég tulajdonosa kezdettől nagyon konstruktív volt, tényleg komolyan gondolta az első pillanattól és ez mind a mai napig így van. Nem telik úgy el egy hónap, hogy ne állna elő valamilyen új ötlettel, tartalommal amivel tovább turbózhatjuk az oldalát, de a mi kezdeményezéseinkre is igen fogékony. Mondhatni tökéletes ügyfél és nem csak azért mert nagyon meg van velünk elégedve.
Az oldal az első két-három hónap után elkezdett felfutni, megjelent a Google-ben és megérkeztek az első megrendelők.
Ezt a Joomlás oldalt a napokban alakítottam responzívvá, ami azt jelenti, hogy rugalmasan kitölti a mindenkor rendelkezésre álló képernyő felbontást, amit másképpen mobilbarát weboldalnak szokás nevezni.
Itt kapcsolódnék egy korábbi cikkemhez, amiben azt fejtegettem, hogy általánosságban mekkora forgalmat, látogatottságot várhatunk el egy weboldaltól. Persze már a kérdésfeltevés is hibás, hisz nyilván nincsenek erre sztenderdek, mindig a körülményektől függ, hogy mekkora az ideális látogatottság.
Természetesen a www.baleset-vedelem.hu oldallal kapcsolatban sem nekem, sem a megrendelőnek nem volt fogalmunk arról, hogy mekkora látogatotság lenne minimum szükséges ahhoz, hogy hozzon is a konyhára. Mindenesetre ha azt vesszük, hogy több százezer cég, vállalkozás van az országban, első blindre jogosnak tűnne havonta több ezer látogató, potenciális megrendelő.
Nos, itt egy gyönyörű, klasszikus példája a "kevés néha több" elvének.
A látogatottsági adatokat természetesen üzletpolitikai megfontolásokból nem adhatom közre, de legyen annyi elég, hogy a számok önmagukban nem túl impozánsak, de a Főnix Perfekt Kft. forgalmához igen látványos és jelentős mértékben járulnak hozzá a weboldalon keresztül érkező megrendelések.

 

Share