• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

A suszter új cipője és weboldala

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. szeptember 13. vasárnap, 07:45
  • Találatok: 2295
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
A suszter új cipője és weboldala - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Kár is lenne a közhelyes mondással takarózni, hogy a suszter is lyukas cipőben jár, nemigen van mentsége egy webes vállalkozásnak arra, hogy szégyenletesen elavult a weboldala. Sohasem fog derül ki, hogy hány potenciális ügyfelet riasztott el a mi, erősen leamortizálódott weboldalunk, de bizonyára számosat.
Kihasználtuk hát a nyári uborkaszezont és ügyfeleink oldalai mellett, a sajátunkat is modernizáltuk, sőt, hogy pontos legyek, teljesen újjáépîtettük. Ilyen nagyságrendű felújítás esetén csak a tartalom szokott megmaradni, de esetünkben az is ráncfelvarráson esett át.

A technológia megújulás öt-hat év után ebben a szakmában több, mint kötelező. A látogatókat persze nem az érdekli, hogy mi van a motorháztető alatt, hanem a tartalom és a használhatóság, ami egy weboldal esetében, az áttekinthetőségben, a könnyű, kényelmes tájékozódásban, navigációban testesül meg. Ezek közül a legfontosabb a mobilbarát, reszponzív, vagyis a különböző méretű kijelzőkhöz rugalmasan igazodó elrendezés, valamint az évekkel korábban még divatosnak számító markánsabb dizájn helyett a minimalista, letisztultabb, a tartalmat jobban előtérbe helyező megjelenés.
Egy ilyen újjáépítés során derül ki, hogy az évek alatt mennyi fölösleges kacat tud felhalmozódni egy weboldalon is. Egy kicsit a tavaszi lomtalanításokra emlékeztetett, amikor a könyvtárakban, eldugott linkeken ezer éve aktualitásukat vesztett tartalmak tucatját találjuk. Számtalan korábban szinte kötelező, de legalábbis trendinek, hasznosnak tűnő alkalmazások kerültek az informatika szemétdombjára, pl. skype hívógomb, Page Rank és látogatottsági kijelzők, bannercserék, mindenféle mára fölöslegessé vált javascriptek, stb.
Szóval hatalmas munka volt, de megérte. Kíváncsian várom, hogy a Google hogyan értékeli majd ezt az időugrást, de már azzal is beérem, ha a potenciális ügyfelek tetszését elnyeri. Elvégre is belőlük élünk.
http://www.kontraszt.com

 

Share