• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Weboldalt szeretne? Biztos benne? Gondolja meg kétszer is!

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. július 12. vasárnap, 19:16
  • Találatok: 1939
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Weboldalt szeretne? Biztos benne? Gondolja meg kétszer is! - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Ha elegáns, korszerű, mobil és Google barát weboldalt, webáruházat szeretne készíttetni, tekintse meg ajánlatunkat!

Minden érdeklődőt az első tárgyalás során igyekszem lebeszélni arról, hogy weboldalt csináltasson, vagy online marketingre adja a fejét.
Nem, nem ment el teljesen az eszem, csak tudatosítani szeretném az érdeklődőben még idejekorán, hogy nagyon kemény, komoly és költségigényes feladat vár rá is, ha nem akar egy csomó pénzt kiszórni az ablakon teljesen feleslegesen. Én ezt már az elején szeretem tisztázni, mert nagyon frusztráló, ha a csalódott ügyféllel kell utólag vitatkozni.
Az alábbi szöveget egy új megrendelőmnek küldtem el, aki ismeri a tevékenységünket, van referenciám, tehát nem kellett saját zsenialitásunkról sokat győzködni, de jobb ha már az elején tisztában vele, hogy mi vár a cégükre. A megrendelő vagyis a weboldal tulajdonosának nagyon aktív közreműködése nélkül a legjobb webes cég sem képes látványos eredményeket elérni.

Kedves ..........!

A Domain átregisztráció és tárhelyigénylés után további rátok váró feladat a tartalmak, a weboldal szövegének megírása. Ezzel nem szabad spórolni. Minél több a szöveg, minél részletesebb és informatívabb a leírás, annál jobb. Bár PR-rel foglalkozó cég vagytok, még így is célszerű ha az általatok megírt szövegeket SEO szempontból optimalizálom. 
Gyűjtsétek össze a tevékenységetekre vonatkozó szavakat, kifejezéseket és azokat minél többször fogalmazzátok bele a szövegekbe, természetesen csak a jó ízlés határain belül.
Nagyon hasznos lenne ha korábbi munkáitokat, kiadványaitokat, mondjuk pdf formátumban és amit a megrendelő engedélyez, közzétennénk mondjuk referenciáink címszó alatt. Természetesen a partenereitek felsorolása is hasznos lenne.
Egy fontos szemléleti kérdés, hogy messze túl kell lépni azokon az információkon, amik közvetlenül rátok, a cégre annak termékeire és szolgáltatásaira vonatkoznak. Manapság három négy oldalnyi tartalommal nagyon nehéz, ha nem lehetetlen a Google-ben látványos eredményeket elérni.
Nagyon hasznos lenne, ha létre tudnátok hozni olyan információs tartalmakat, ami a potenciális ügyfeleiteket érdekelheti. Nem kell félni az olyan cikkektől, pl. hogy "Mire ügyeljen hogy a kiadványai, PR anyagai hatékonyak legyenek." Vagy "Mik az ismérvei a jó PR szövegeknek". Nem kell attól félni, hogy olyan információkat adtok ki, ami látszólag a Ti tevékenységeteknek csinál konkurenciát.
Aki valóban potenciális ügyfél, sokkal inkább fog bennetek bízni és rájön, belátja, hogy jobban jár, ha profikra bízza a feladatot.
Én is olvasom a konkurenciám hírleveleit, oktatóanyagait, blogjait. Ezekből tényleg sokat tanulok, de közülük többen is ma már az alvállalkozóim, vagyis kiszervezek olyan részfeladatokat, amikben más vállalkozások költséghatékonyabbak, jobbak mint én. Az ilyen jellegű információk bizonyítják a szakértelmeteket, kompetenciátokat, tehát növelik irántatok a bizalmat.
A hosszú távú feladatok, amikre jobb ha már most az elején készültök.
Mindenképpen érdemes lenne aldomain-on, pl. blog.weboldalam.hu, egy blogot írni, ahová legalább havonta egy cikk felkerül. Bármiről, ami kapcsolódik a tevékenységetekhez, célszerűen pl. az éppen aktuális munkáitokról, legalább az általánosságok szintjén, vagy az aktuális trendekről.
De hasznos lehet pl. a szakma nagyjaitól, természetesen forrás megjelöléssel és kiegészítve saját információkkal, szubjektív kiegészítésekkel átvenni hasznos információkat.
Javaslom hírlevél lista építését és természetesen ezekre rendszeresen hírleveleket küldeni.
A közösségi marketing, élén a Facebokkal egy külön fejezet lesz a későbbiekben, de még bőven időben.
Ha még mindig nem ment el a kedved a dologtól, akkor csapjunk a lecsóba.

Share