• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

E-mail marketing vs Messenger chat bot

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2017. június 17. szombat, 15:05
  • Találatok: 2629
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
E-mail marketing vs Messenger chat bot - 5.0 out of 5 based on 4 reviews

Bár mint előző cikkemben is kifejtettem, korai lenne még az e-mail alapú kommunikációt temetni, be kell lássuk, a kapcsolattartás a klasszikus e-mail csatornára építve, beleértve a hírlevelet is, egyre döcögősebb. Legyen elég most csak a legutóbbi, e heti, gyakorlati tapasztalatomra hivatkozni. Egy folyamatban lévő projektünk kapcsán küldtem információkat, linkeket ügyfelünknek, akinek mivel két napig nem reagált Messengeren küldtem üzenetet. Egy órán belül válaszolt és kiderült, hogy még nem volt ideje elolvasni az e-mailemet. Számtalan hasonló példát tudnék sorolni. A hivatalos e-mailekre lehet, hogy napokig nincs ideje a cégvezetőnek, de azt ugye senki nem gondolja, hogy a Facebookra egész nap nem néz fel.

Facebook Messenger chat botA Messenger cset botok kapcsán korábbi cikkemben arról írtam, hogy az üzenetküldő robotok hogyan tudják automatizálni az ügyfélszolgálati feladatokat.
Most a körüzenet küldésről fogok írni, ami tulajdonképpen a klasszikus hírlevél számára kínál igen csábító alternatívát.
Alapértelmezésben ugyanis mindenki aki kapcsolatfelvételt kezdeményez egy vállalkozás Facebook oldalával, az automatikusan felkerül a Messenger chat bot listájára, melyre körüzeneteket lehet később küldeni, akár időzített módon is. Ehhez egy chat bot készítő alkalmazást kell igénybevenni, mely a programozás után felvértezi a Facebook oldal üzenetküldőjét a szükséges tudással. Mi a manychat.com oldalon készítettük első, még igencsak kezdetleges cset botunkat, ami már szemlélteti a benne rejlő lehetőségeket és egyben kiváló terepe a gyakorlásnak.
A klasszikus e-mail alapú hírleveleknél jóval nagyobb arányú elérést produkál a Messenger körüzenet.
Azt is látni kell azonban, hogy a Messenger napjainkban még a valós ismerősök közötti személyes kommunikáció eszköze. Itt még zavaróak lehetnek az üzleti jellegű üzenetek. No, de csak idő kérdése és hozzá szokunk.
Természetesen a hírlevélhez hasonlóan itt is lehetőséget kell adni a leirtakozásra. A mi cset botunkban mindössze a "stop" szót kell elküldeni üzenetben.
A technológia tehát már adott, még ha gyerekcipőben is jár.
Az igazi kihívást már nem is annyira a technológiai eszközök jelentik, mint inkább a működési modell megtervezése.
Egyelőre én is csak tapogatózok, tesztelgetek, valójában csak alapjáraton ketyeg a cset botunk.
Minden estre személyes közreműködés nélkül is képes az érdeklődőket alapszintű információkkal ellátni.
Fontos hangsúlyozni, hogy a chat botoknak nem célja a személyes kommunikáció teljes kiváltása.
Arra kérlek, ha érdekel a téma, tesztelni szeretnéd a lehetőségeket, kattints a Messenger képre és próbálgasd bátran a chat botunkat. Ne feledd, bármikor tudod törölni a kapcsolatunkat.

Facebook messenger

Share