• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Ajánlatkérő űrlap a kezdőoldalra

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2019. január 13. vasárnap, 10:16
  • Találatok: 2808
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
Ajánlatkérő űrlap a kezdőoldalra - 2.5 out of 5 based on 2 reviews

Egy ügyfelünknek több mint egy tucat weboldalt készítettünk. A tartalom nagyjából azonos, különféle nyelveken. Az utolsó kezdőoldalára felraktunk egy ajánlatkérő/kapcsolati űrlapot. Ügyfelünk meglepő aktivitást tapasztalt már az első napokban. Ezen nem lepődtem meg, hisz tudvalevő, hogy a konverzió, (ajánlatkérés, megrendelés, feliratkozás) annál magasabb, minél kevesebb kattintással jutunk el az erre szolgáló űrlaphoz. Az esetek többségében ehhez vagy egy menüpontra, vagy a kezdőoldal tartalmi részében elhelyezett linkre kell kattintani.

Ha azonban a kezdőoldalon nem sok görgetés után találkozik a látogató egy űrlappal, nagyságrendekkel megnő az aktivitás aránya. Éppen ezért, törekszünk rá, hogy a kezdőoldalakon elhelyezzünk ilyeneket.
A színtévesztést korrigáló szemüveget gyártó és forgalmazó ügyfelünk a colorlitelens.com weboldalainak konverziónövekedése azonban a statisztikákat is messze meghaladta. Az ajánlatkérések száma messze meghaladta a korábbi mértéket, amikor még csak a felső menüsorról elérhető kapcsolat menüpontra kellett kattintani a kapcsolati űrlap eléréséhez. Tévedés kizárva. Nagyon komoly analitikát végez ügyfelünk, ráadásul nagy a merítés, hisz bő tucatnyi, különböző nyelvű oldal statisztikái állnak rendelkezésre.

E tapasztalatok birtokában arra bíztatok mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten helyezzen el a kezdőoldalán űrlapokat, mely aktivitásra ösztönzi látogatóit.
Persze joggal merülhet fel az aggály, hogy egy üzenet, egy ajánlatkérés még messze van egy megrendeléstől. Igen, valóban messze van, de mindenképpen az első lépés. Köztudomású kutatási eredmények alapján vitathatatlan tény, hogy egy tényleges vásárlást hét, az ajánlattal való találkozás előz meg. Nem véletlen, hogy a Google-ben való keresés, egy Facebook hirdetésre való kattintás után hetekig célzott hirdetéseket látunk szerte a weben (remarketing).
Egy kitöltött űrlap ráadásul nem csak a találkozások számát növeli, hanem az elköteleződést is.
Eliot Aronson "A társaslény" című könyvében több mint harminc éve számtalan tudományos kísérlettel bizonyította, hogy egy űrlap kitöltése milyen jelentős mértékben növeli az elkötelezettséget, mely hozzájárul a döntés meghozatalához, esetünkben a vásárláshoz.

A különféle kulcsszavakra/nyelvekre kapott Google találati lista már csak hab a tortán, közvetlen kapcsolatban nem áll az űrlapokkal, de senkinek ne legyen kétsége a felől, hogy a Google pozitívan értékeli ezek meglétét.

DOMAIN

Keresőszó

Helyezés

se.colorlitelens.com

Färgblindhetskorrigering

1

pl.colorlitelens.com

Korekta ślepoty barw

1

ro.colorlitelens.com

corectarea discromatopsiei

1

pt.colorlitelens.com

renk körlüğüinceleme testi

1

cz.colorlitelens.com

Korekce barevné slepoty

1

bg.colorlitelens.com

Корекция на цветната слепота

1

de.colorlitelens.com

Korrektion der Farbenblindheit

2

dn.colorlitelens.com

Farveblindhed korrektion

3

hu.colorlitelens.com

színtévesztés korrekció

4

hr.colorlitelens.com

korekcija daltonizma

4

es.colorlitelens.com

correccion del daltonismo

4

pt.colorlitelens.com

Correção de daltonismo

4

nl.colorlitelens.com

correctie van de kleurenblindheid

5

ru.colorlitelens.com

коррекция дальтонизма

5

it.colorlitelens.com

Correzione del daltonismo

5

sk.colorlitelens.com

Korekcia farebného videnia

5

fr.colorlitelens.com

correction de daltonisme

6

colorlitelens.com

colorblindness correction

8

"Kedves Zoltán!
Elképesztő!
Ahogy kész egy nyelv, tuti jön egy érdeklődés. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy üzenetküldő form-nak ilyen ereje legyen.
És a legfontosabb! A form kitöltése közben telik az idő! És ha nő a weboldalon töltött idő, azt Google barátunk honorálja majd!"
LK

Van még egy rendkívül fontos tanulsága ennek a nagyívű és sikeres projektnek. Az igazán látványos weboldal látogatottsági, hatékonysági eredményekhez elengedhetetlen a weboldal tulajdonosának elkötelezettsége és aktív közreműködése, mint ahogy ez a colorlitelens.com esetében maximálisan megvalósult. E-nélkül a legjobb online marketing vállalkozás sem képes komoly eredményeket produkálni.

Share