• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Webáruház készítés nyílt színen – ilyet még nem látott!

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. szeptember 22. kedd, 17:32
  • Találatok: 2207
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Webáruház készítés nyílt színen – ilyet még nem látott! - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Az internet tele van jobbnál-jobb ajánlatokkal, rengeteg hasznos információval webáruház készítésére vonatkozóan. A legtöbb ilyen tájékoztató anyaggal kapcsolatban, beleértve a sajátjaimat is, az a legfőbb problémám, hogy túlságosan elméletiek és nehéz a leírtakat elképzelni a gyakorlatban.
Nos! Olyat teszek, amit szerintem weblap készítő még soha.

webáruház készítésNyílt színen, a munkafázisokat napról-napra közzétéve, a konkrét épülő webáruházat bárki számára elérhetővé téve végig követheti, hogy hogyan épül fel egy ütős, profi webáruház.
NEM TITKOLOK EL SEMMIT! Az instrukciók alapján egy erős webes, számítógépes ismeretekkel rendelkező ember létre tud hozni egy hasonló áruházat. ILLETVE MÉGSEM.
Mi a bemutatásra kerülő webáruházat, ami egy valódi, szegedi kereskedő webáruháza lesz, 150 ezer Ft-ért készítjük el. A cikket olvasva, lesznek olyan pillanatok, amikor egyesek ezt az összeget túlzónak fogják találni. Jogos lesz az észrevétel, hisz az elején mi is hajlamosak vagyunk alábecsülni a feladat nagyságrendjét. Aztán a végén mindig necces a nyereség, hisz menet közben számtalan, előre nem kalkulált feladat, probléma növeli a ráfordított munkaidőt. Ha ennek az oldalnak valamennyi munkafázisát, felmerülő problémáját részletezem, márpedig erre készülök, akkor ez a cikk nagyon-nagyon hosszú lesz. De sebaj! Vállalom. Időm lesz rá, mert bár két hét a vállalási idő, a megbízónk miatt lesz ebből jóval több is.
Nos lássuk hol tartunk. Az elején már túl vagyunk, de most visszalépek a kezdetekhez.
A domain nevet és a tárhelyet a Médiacenter Kft-nél rendeltük meg. Ennek indoklására csak annyit, hogy messze a legjobbak, akikkel valaha együtt dolgoztam. Mondom ezt úgy, hogy kaphatnék ugyan jutalékot az eddigi ügyfeleim után, de nem éltem a lehetőséggel, vagyis elfogultsággal nem vagyok vádolható.
A tárhelyszolgáltató igen erős Joomlában, így az általunk készített weboldalak, webáruházak Joomla nyílt forrású, ingyenes weboldal motorra épülnek.
Ha valaki megrendeli a domain nevet, tárhelyet és egy ingyenesen előtelepített Joomla rendszert, akkor bruttó 12 ezer Ft-ért, még aznap feláll egy lap weboldal, ami ugyan üres, de pillanatok alatt elsajátítható tudás segítségével az első néhány oldal gyorsan feltölthető. Elméletileg.
Az alapárba természetesen csak egy alap sablon, design tartozik, alap funkciókkal.
Ahhoz, hogy egy tényleg korszerű, esztétikus weboldalunk, webáruházunk legyen, keresni kell egy nekünk, esetleg a látogatóknak is tetsző ingyenes, vagy fizetős sablont (template), valamint webáruház esetén telepítenünk kell a szintén ingyenes Virtuemart webáruház komponenst.
Ez korábban két lépésben történt a praxisunkban, azonban manapság olyan komplett rendszereket lehet vásárolni, amikor egy lépésben, akár fél óra alatt felállítható egy hiper-szuper webáruház néhány tízezer forintból. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ehhez kell egy kis gyakorlat, rutin, nekünk pl. nagyjából tíz év.
Mi telepítettük ezt a komplett Joomla + Virtuemart + sablon rendszert, és hihetetlen gyorsasággal kaptunk egy szuper webáruházat, egy csomó példa tartalommal, termékkel feltöltve, mindenféle spéci funkciókkal.
Ehhez a kiinduló állapothoz képest, eddig kb. 6-8 órányi munkát fektettünk az oldalba, számtalan dolgot fordítottunk magyarra, elkezdtük létrehozni a megrendelő tartalmait, de jelen pillanatban még keveredik a minta  és a megbízónk tartalma.
Tessenek bátran megnézni hol tartunk ezek után.

http://www.husiparigepek.com

A cikket egy-két naponta frissítem, folytatom, az éppen aktuális munkafolyamatokkal, tehát mindenképpen látogasson vissza időnként. De kérdéseit is várom a lenti Facebook mezőben.

Share