• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Joomla weboldal tulajdonosok figyelem! Komoly VESZÉLY!

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2015. december 15. kedd, 18:21
  • Találatok: 2141
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Joomla weboldal tulajdonosok figyelem! Komoly VESZÉLY! - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Nem szoktam rögtön felülni az üzleti, vagy egyéb megfontolásból terjesztett rémhíreknek, de most úgy tűnik tényleg komoly veszélyben vannak a korábbi, nem frissített Joomla weboldalak.
Megbízhatónak tűnő források, élükön a Joomla hivatalos oldalával arra figyelmeztetnek, hogy a Joomla 1.5 verziótól, egészen a hármas Joomlákig a legújabb 3.4.6-os kivételével olyan súlyos biztonsági hibát tartalmaznak, amik segítségével az oldal feltörhető és átvehető felettük az irányítás.

A helyzet komolyságát jól bizonyítja a Joomla hivatalos oldala https://docs.joomla.org/Security_hotfixes_for_Joomla_EOL_versions maga is felhívja erre a figyelmet és felkínálja a biztonsági frissítés letöltésének lehetőségét. Akkora az ijedtség, hogy a hármas verziókhoz letölthető javítás hibás és az ominózus file frissítése után leáll az oldal.
FIGYELEM! A hármas Joomlákat a 3.4.6-os verzióból kinyert session.php-val frissítsétek!!!!!
Azt vizionálják, hogy mivel a hackerek is értesültek természetesen a hibáról, rá is mozdultak a Joomlás oldalakra és sok tíz vagy százezer oldal feltörésére lehet számítani.

Itt olvashatjátok a hírt magyar nyelven: http://www.hwsw.hu/hirek/54910/joomla-biztonsagi-frissites-sebezhetoseg-kritikus.html

Share