• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

A jó webtárhely szolgáltató fél siker

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2016. február 09. kedd, 17:16
  • Találatok: 1841
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
A jó webtárhely szolgáltató fél siker - 5.0 out of 5 based on 2 reviews

Vállalkozásunk még a kezdetek-kezdetén a saját bőrén megtapasztalta, hogy mennyi múlik egy jó tárhelyszolgáltatón. Ilyenekből persze kevesebb van, mint a valamilyen szinten problémás webtárhelyekből. Az ingyenes tárhelyekről itt most nem is kívánok külön értekezni. Ezek unokatestvére a "rokonomnak, barátomnak van egy saját szervere és ingyen hostolja az oldalunkat" kezdetű megoldások. Mindkettő felejtős, de legalább is mi ilyen tárhelyeken nem vállalunk weboldalkészítést és üzemeltetést a korábbi rengeteg rossz tapasztalat miatt. Nem azt állítom, hogy ezek teljesen használhatatlanok, de a weboldal megbízható működésének felelőssége a weboldal készítőjét terheli, így nem vállalok plusz problémát, kockázatot azért, hogy a megrendelőnek spóroljak évi kb. 12 ezer forintot.


Sok profi webtárhelyszolgáltató található az országban, közülük én mégis ragaszkodom a Médiacenter Kft.-hez, mert sok éves, igen kedvező tapasztalataim vannak a céggel kapcsolatban. Ebből következik, hogy ismerem a szerver és az ügyfélszolgálat működését és ami talán a legfontosabb, hogy a szerver tökéletesen arra a weboldal rendszerre van hangolva, amivel mi is dolgozunk. Ez pedig a Joomla. Joomla Tárhely a márkanevük, sőt az egyik domain nevük is ez: www.joomlatarhely.hu
Messze a legjobbak, akikkel valaha dolgoztam. Mondom ezt úgy, hogy kaphatnék ugyan jutalékot az eddigi ügyfeleim után, de nem éltem a lehetőséggel, vagyis elfogultsággal nem vagyok vádolható.
Ha valaki megrendeli a domain nevet, tárhelyet és egy ingyenesen előtelepített Joomla rendszert, akkor bruttó 12 ezer Ft-ért, még aznap feláll egy üres alapweboldal.
Nagyon fontos, hogy az ügyfélszolgálatuk munkaidőben könnyen elérhető telefonon is, készségesek, segítőkészek a munkatársak és akár néhány perc alatt orvosolják azokat a problémákat, amiket esetleg az igen fejlett adminisztrációs felületükön nem tudnánk megoldani.
Életbevágóan fontos, hogy a weboldal tartalmát (adatbázis, FTP) a szolgáltató automatikusan mentse, archiválja. A Médiacenter naponta készít mentést az oldal aktuális állapotáról és ezeket harminc napig archiválja. Ha véletlenül történik valami baj, egy összeomlás, akár a weboldal tulajdonosának hibájából, vagy egy szerver műszaki hibájából, esetleg egy feltörésből adódóan, a legútóbbi állapot könnyedén, néhány perc alatt visszaállítható. Hangsúlyozom, egy szerver szolgáltatótól ez az egyik legfontosabb elvárás.

 

 

 

Share