• Online marketing, keresőoptimalizálásOnline marketing, keresőoptimalizálás
  • Weboldal, webáruház készítésWeboldal, webáruház készítés
A+ R A-

Sokadszorra a tárhelyszolgáltatóról

  • Kategória: onlinemarketing
  • Közzétéve: 2016. február 20. szombat, 10:51
  • Találatok: 2231
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Sokadszorra a tárhelyszolgáltatóról - 5.0 out of 5 based on 1 review

webszerver, tárhelyszolgáltatóAlig pár napja írtam arról, hogy mekkora a jelentősége egy weboldal, webáruház működtetése, üzemeltetése szempontjából a tárhelyszolgáltató milyenségének.
Akkor azt bizonygattam, hogy én már régen letettem a voksot a Médiacenter mellett és hosszasan ecseteltem a miérteket is.
Azóta kaptam egy weboldal megrendelést és bár megfogadtam, hogy a Médiacenteren kívül csak végső esetben vagyok hajlandó más tárhelyen dolgozni, mégis engedtem az elveimből. Ennek nem más az oka, mint hogy a megrendelőnek már volt élő domain neve és két évre előre kifizette a tárhelyet is. Egy országosan ismert szolgáltatóról van szó, akiket hallomásból ismertem, de még nem készítettem honlapot a tárhelyükre. C panelt használnak, amivel már találkoztam, tudom, hogy nagyon elterjedt tárhely adminisztrációs rendszer, de bevallom nem ismerem igazán. No, de tanulni sose késő, ha már így alakult itt az ideje megismerkedni vele közelebbről.
Viszonylag könnyen boldogultam vele, második nekifutásra, némi telefonálgatás után sikerült mindent beállítani. Remélhetőleg hosszútávon sem lesz vele semmi gond.

 Még magam is elgondolkodtam, hogy talán mégsem annyira egyedi és különleges a Médiacenter technikai felkészültsége.

Erre tegnap kapok egy hírlevelet a Médiacentertől, melyben olyan technológia fejlesztésekről írnak, amitől a fülem is kettéállt.

Ráadásul ezek nem kizárólag olyan fejlesztések, melyek a szolgáltató számára jelentenek nagyobb kényelmet, biztonságot, hanem inkább a weboldal tulajdonosok számára is érzékelhető és nagyon hasznos újdonságok. Most csak az akár ötszörös weboldal betöltődési idő gyorsulást emelem ki, a többi pedig az alábbi részletes tájékoztatóban olvasható.

Tisztelt Ügyfelünk!

Szolgáltatásunkat az elmúlt időszakban jelentősen fejlesztettük. Hírlevelünkben tájékoztatjuk az újdonságokról.

A tartalomból:
- Új hibrid SSD alapú adattárolás technológiát vezettünk be, fókuszban a biztonság
- Weboldalak 200-500%-os gyorsítása az OpCache segítségével, fókuszban a sebesség
- PHP7 és MariaDB 10.1 elérhető, fókuszban a korszerűség
- Hamarosan jönnek a NAGY tárhelyek

Új hibrid SSD alapú adattárolás technológiát vezettünk be, fókuszban a biztonság

Új adattárolási technológiát alkalmazunk, amely hibrid RAMDISK-SSD-HDD háromlépcsős adattároláson alapul. A manapság népszerű SSD adattárolással szemben cégünk az adatokat továbbra is adatbiztonság szempontjából lényegesen megbízhatóbb merevlemezeken tárolja, azonban a leggyakrabban elért fájlokat ramdiszken, illetve SSD alapú második szintű cache-ban mentjük, így a biztonságos merevlemezeken elhelyezett adatokat közel RAM/SSD sebességgel tudjuk elérhetővé tenni.

Az új rendszer előnyei:

1. Rendkívül gyors elérési idő, gyors könyvtárlistázás. Nagyteljesítményű párhuzamos fájlelérés.

2. Az adatokat tömörítve tároljuk ezért a tárhelyéhez rendelt kvótán belül több adatot tárolhat. Erről bármikor meggyőződhet: ha letölti a tárhelyről a fájlokat, a saját számítógépén több helyet foglal majd el, mint amennyit lefoglalva lát az Ügyfélkapun.

3. Hatékonyabb adatmentés rendszert vezettünk be. A korábbi rendszerrel szemben 28 napig teljes napi mentéseket tárolunk, amelynek minden napja azonnal elérhető az ügyfélapu "Napi mentések" menüpontja alatt. A napi mentések szervereit földrajzilag elkülönített, a szerverközponttól 100km-re lévő zárt telephelyen tároljuk, így biztosítva, hogy a budapesti szervertermet érő vis maior helyzetek esetén is az adatokat legfeljebb 24-48 órás kieséssel reprodukálni tudjuk, ezzel a hazai szolgáltatók között páratlan adatbiztonságot tudunk nyújtani.

Weboldalak 200-500%-os gyorsítása az OpCache segítségével, fókuszban a sebesség

A modern PHP alapú weboldalak és keretrendszerek erőforrás igénye egyre nő. A weboldal betöltés gyorsításának legjobb módszere az ún. OpCache alkalmazása. Az OpCache a weboldal első betöltésekor a PHP programkódból a szerver által gyorsabban futtatható gépi kódot fordít, amit a memóriában eltárol. Ismételt betöltés esetén a PHP futtatása helyett ezt a gépi kódot futtatja, ezzel a weboldal betöltődését 200-500%-kal meggyorsítja.

Az OpCache ingyenes és ajánlott, ezért be is kapcsoltuk. Használata szabványokat és a szokásos programozói paradigmákat betartó weboldalaknál nem jár semmiféle inkompatibilitással, azonban egyedi esetekben előfordulhat, hogy a weboldal bizonyos funkciói nem fognak működni. Ezekben az esetekben az OpCache-t ki kell kapcsolni az Ügyfélkapu / PHP Beállítások menüpontja alatt. Az OpCache minden PHP verzióban elérhető.

Az OpCache működéséhez minden tárhelyen 16 Mbyte memóriát biztosítunk és a lefordított bájtkódot 2 percig tároljuk a memóriában. Nagy látogatószámú, illetve kritikus elérési idejű honlapok számára ajánljuk az OpCache PRO szolgáltatásunkat, amely keretén belül a weboldalak gyorsítására 64 Mb memóriát és 5 perces tárolást biztosítunk. Az OpCache PRO ára 10 000 Ft + ÁFA / év, a bekapcsolását megrendelheti Ügyfélszolgálatunkon!

PHP7 és MariaDB 10.1 elérhető, fókuszban a korszerűség

Kibővítettük a tárhelyen használható PHP verziókat a legújabb PHP7-tel. A PHP7 az eddig leggyorsabb és legkorszerűbb PHP verzió, aktiválásával akár 200% -os további gyorsulás is elérhető. Fontos azonban tudni, hogy a PHP7 a korábbi PHP verziókkal részben inkompatibilis, ezért bekapcsolásával a régebbi weboldalak nem biztos, hogy megfelelően működnek. Cégünknél a hazai szolgáltatók közül egyedül elkészítettük és karbantartjuk a PHP7 javított kompatibilitású verzióágát, amelybe számos olyan változtatást építettünk, hogy az esetek többségében az inkompatibilis programok is futnak. A PHP7 az ügyfélkapun kapcsolható be, probléma esetén visszaválthat bármelyik korábbi PHP verzióra.

A szervereinken használt MySQL-t lecseréltük a MySQL-lel teljesen kompatibilis MariaDB-re, amelynek a legutolsó verzióágát a 10.1-es ágat üzemeltetjük. A MariaDb 10.1 minden eddiginél gyorsabb, robosztusabb és stabilabb MySQL szeverprogram, amely a szolgáltatás stabilitását és rendelkezésre állását tovább javítja.

Hamarosan jönnek a NAGY tárhelyek

Az Ügyfélkapu nyitó oldalán megjelent a „Tárhelyméret felosztása" nevű funkció, amely új szolgáltatásaink bemutatását előzi meg. Ezzel a változtatással a webtárhely és e-mail tárhely kvótáit összevontuk és egységes kvótarendszert vezetünk be, amelyet a „Tárhelyméret felosztása" sávon egy csúszka segítségével oszthat el.

Szolgáltatásaink jelenlegi fejlesztési vonala a felhasználói élmény, látogatói élmény további fokozása, zavartalanságának biztosítása. Bízunk benne, hogy fejlesztéseink elnyerik tetszését, amennyiben fentiekkel kapcsolatosan kérdése, észrevétele van, forduljon bizalommal cégünk ügyfélszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:

MediaCenter Hungary Kft
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Műszaki kérdések esetén: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 76/575-023, vagy 76/506-618

Üdvözlettel,
MediaCenter ügyfélszolgálata

 

 

 

Share